L’obra de Olga N. Sacharoff és una pintura molt acolorida i amb elements naïf. Utilitzava diferents tècniques com l’oli, l’aquarel·la, el pastel, el collage o l’aiguafort. Representava diferents temàtiques com ara bodegons, paisatges, flors, escenes quotidianes i retrats. Així com il·lustracions d’obres literàries.

Juntament amb el pintor i fotògraf Otto Lloyd, va anar a Ceret on coneix a l’escultor Manolo Hugué, qui els aconsellà l’any 1916, d’ anar a Barcelona.

Des de 1920, i fins a 1940 Sacharoff viurà a París i passarà estades a Tossa de Mar. Des de 1940, el matrimoni Lloyd-Sacharoff s’instal·larà definitivament a Barcelona.

Els seus vincles amb la pintura espanyola i l’art català dels anys 1940 i 1950, van ser determinants pels cercles artístics i intel·lectuals de la postguerra, ella va saber reunir un grup, “la colla”, format per pintors, músics, escultors, crítics d’art i amateurs. I constitueix un dels pocs exemples de la presència femenina en la modernitat artística de la primera meitat del segle XX. L’any 1964 la pintora va rebre la Medalla de la Ciutat de Barcelona.

 

Aquarel·la sobre paper

39 x 50cm

Olga Nicolaevna Sacharoff, 1889 - 1967