Artistas de la escuela de París y colección de relojes singulares

ARTISTAS DE LA ESCUELA DE PARÍS Y
COLECCIÓN DE RELOJES SINGULARES

©de l’edició: Creand
ISBN: 978-99920-60-84-1

En el París de la modernitat, cosmopolita i vibrant, conflueixen diversos estils artístics que crearan tendència arreu del món. A mitjan segle xix, la capital francesa ha superat Roma com a centre neuràlgic de la creació artística a Europa. És el París dels ismes de l’impressionisme, el luminisme, el preciosisme, el costumisme, el naturalisme…, de la modernitat i de la ruptura amb el passat arcaic i acadèmic.

En aquest context, artistes joves arribats de tot Europa s’instal·laran a la Ciutat de la Llum atrets per l’aura de novetat i modernitat, i per l’efervescència creativa. Entre tots, hi destaca un grup de creadors espanyols de generacions diverses que, amb un llenguatge propi i la seva aportació personal, forjaran la després anomenada Escola Espanyola de París.

El retaule de Sant Miquel de Prats

EL RETAULE DE SANT MIQUEL DE PRATS

©de l’edició: Creand
ISBN: 978-99920-1-634-3

Aquest catàleg vol ser una aproximació al context de l’època i al significat del retaule. Es desconeix quan i qui va encarregar el retaule. Un dia i un any del segle XVI el rector de Canillo i els sagristans de la capella de Sant Miquel van preveure que l’església necessitava un retaule per recordar qui era sant Miquel Arcàngel. […] Del retaule de Prats, el Govern d’Andorra va adquirir l’any 1992 la taula que narra la “batalla del cel” que sant Miquel va lliurar contra els àngels rebels, i el 2006 Creand n’adquirí la predel·la. La Llei del patrimoni cultural garanteix que mai més podran tornar a sortir d’Andorra.