ANTONI PINTAT MAS

President del Consell d’Administració
Creand

El Fons d’Art de Creand és un espai d’art obert a la xarxa per mostrar una part de la pinacoteca de Creand, una col·lecció d’obres que hem cuidat i que hem fet créixer durant més de trenta anys. Des de l’inici, hem volgut fer una selecció en què la qualitat de les obres ha primat sobre la quantitat, totes elles títols majors dels grans noms de la pintura catalana.

Com a entitat fortament arrelada al país, també ens sentim profundament satisfets d’haver contribuït a recuperar dues peces excepcionals pel seu valor històric, joies absolutes del nostre patrimoni nacional i que, a partir d’ara, tenen una finestra oberta al món. Són la predel·la del retaule de Sant Miquel de Prats i una de les taules centrals, del mont Gàrgan. 

El Fons d’Art de Creand va néixer a finals dels anys 80 gràcies a l’encert i entusiasme del Consell d’Administració. A totes les persones que hi han contribuït, el nostre agraïment més sincer.

XAVIER CORNELLA CASTEL

Conseller executiu i Director general
Creand

La cultura troba en l’art una de les seves manifestacions més riques, expressada en un ampli ventall de disciplines que acosten creador i públic a una realitat voluntàriament compartida en el temps i l’espai.

El Fons d’Art de Creand transmet en l’essència la nostra voluntat de compartir amb tots vostès un conjunt d’obres representatives d’autors, èpoques i moviments diversos, seleccionades al llarg de més de trenta anys amb la cura i el rigor artístics imprescindibles per esdevenir, en conjunt, una de les pinacoteques més importants del país.

Els convido a fer una mirada a l’edat d’or de la pintura catalana a través de les obres d’artistes com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Isidre Nonell, Hermen Anglada Camarasa i Joaquim Mir, complementada amb una col·lecció única de rellotges catalans del segle XVIII i una joia del patrimoni cultural andorrà. 

Ara volem obrir-la als ulls de tothom, estudiants, crítics i públic en general amb el propòsit d’estimular, promoure i difondre el coneixement i la cultura.