Rellotge de petit format

Llegenda: “MOYÀ 1”. El primer dels rellotges de Moià. Moià és la vila que més rellotges va produir, i és important pel número de sèrie que té gravat a l’esfera. Antigament dipositat al Museu Episcopal de Vic, prové de la col·lecció de rellotges de F. Pérez de Olaguer-Feliu de Barcelona.

Llegir-ne més

Rellotge de paret

Llegenda: “Moyà Franº Crusat n. 47”. Aprenent amb Senesteva, els seus rellotges són similars i també van numerats, però amb una sèrie diferent de la del mestre. Programat per funcionar uns quatre dies. L’any 1839, el taller de rellotgeria més important de Catalunya va ser cremat, amb tres-centes cases més de Moià, per les tropes […]

Llegir-ne més

Rellotge de paret

Llegenda: “Moyà 71”. L’estructura dels tres mecanismes segueix la disposició perpendicular, molt habitual en els rellotges fabricats pel rellotger Senesteva. Les campanes es col·loquen allunyades del mecanisme per sobresortir per damunt de la caixa.

Llegir-ne més

Rellotge de paret

Llegenda: “MOYÀ 301”. Disposa d’una màquina de tres mecanismes i l’autonomia de funcionament és d’uns quatre dies. La figureta de l’angelet que es mou al compàs del pèndol té una funció tant decorativa com funcional; en estar el rellotge tancat en una caixa, el moviment de la figura demostrava que el rellotge estava funcionant.

Llegir-ne més