Pintor prolífic del segle XVIII, el seu pare era daurador de retaules religiosos. Treballà amb un taller actiu a Barcelona, al servei de l’església, els ordes religiosos i molts encàrrecs monàstics, així com de la nova classe social acomodada després de la Guerra de Successió.

El conflicte bèl·lic marcà un abans i un després en l’evolució de les arts a Catalunya. Coneixedor de la tradició i l’ambient artístic anteriors de la cort de l’arxiduc Carles d’Àustria, prengué el relleu de la generació de pintors que moriren en el setge i es convertí en el principal referent.

Pintor compromès amb la llibertat intel·lectual del seu ofici, demostrà la seva lluita enfront de les imposicions gremials del Col·legi de Pintors de Barcelona per poder exercir lliurement. Prèviament considerada una obra de taller, una anàlisi més detallada i un coneixement més gran de l’obra del pintor l’han restituït com una obra autògrafa.

Adoració dels pastors pertany a una sèrie sobre la infància de Jesús i prové del convent de Sant Agustí, que era un dels més rics de Barcelona fins que es va enderrocar per fer-hi la Ciutadella.

Any 1700 - 1727

Oli sobre tela

108,5x171 cm

Antoni Viladomat, 1678 - 1755