Més enllà de la recreació del nu femení, Rebull es recolza en el món clàssic, el classicisme grec i en el concepte intemporal i històric del volum. Es recreà en tres tipologies de nu femení que va realitzar en diferents versions, materials i mides. El nu assegut, el nu dempeus – més proper a models clàssics grecoromans-, i el nu ajagut o reclinat, font d’influència l’obra d’Henri Matisse i un prototip que va iniciar a París, i del que va fer diverses versions.

La composició i ritme que s’aconsegueix amb la torsió del cos, el cap inclinat i les mans entrecreuades, deia que era la posició que s’utilitzava menys material.

A París hi va anar primer com pensionat del Cercle Artístic, després de guanyar un concurs. De 1926 a 1930, fa una estada on coneix a Picasso, intelectuals com Paul Éluard, i participa del Saló dels artistes independents en el Grand Palais. En la Guerra Civil espanyola va estar compromès amb la salvaguarda del patrimoni artístic. Torna a París com exiliat fins l’any 1949 on va realitzar nombroses escultures i retrats per encàrrec i va presidír la secció d’Arts de l’Associació cultural i d’estudis Cultura Catalana.

Any 1958

Escultura en marbre

63 x 158 x 25 cm